Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Allianz Arena
Bayern had geen kind aan Rostock
Philippe Crols

Bayern München is nu al de grote winnaar van speeldag een. Het won makkelijk van Hansa Rostock. Het werd slechts 3-0, maar de score had veel hoger kunnen oplopen.

Na nog geen twee minuten moest Wächter al in actie schieten na een poging van Van Bommel. Nog binnen de eerste vijf minuten namen ook Ribery en Jansen de bezoekende doelman onder vuur. De druk van Bayern resulteerde na een kwartier in een doelpunt. Klose bediende Toni die er 1-0 van maakte. Bayern kreeg nog veel meer kansen en had de wedstrijd al na de eerste helft moeten beslissen. Aan de rust stond er echter nog maar 1-0 op het bord.

Ook na rust was het eenrichtingsverkeer richting doel van Wächter. Toni was al er al snel dichtbij. Bayern bleef maar kansen missen, maar iets over het uur was het toch prijs. Wächter kon het schot van Lahm niet vasthouden en Klose was er als de kippen bij om de 2-0 binnen te tikken. Datzelfde duo zorgde enkele minuten voor tijd ook nog voor de eindstand. Lahm zette voor, Klose werkte binnen. Bayern won dus met 3-0, maar de score had veel hoger kunnen oplopen.