Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Gottlieb-Daimler-stadion
Stuttgart en Schalke delen de punten
Philippe Crols

Vrijdagavond ging de nieuwe competitie in Duitsland van start. Kampioen Stuttgart nam het op tegen vice-kampioen Schalke. Beide teams verdeelden de punten netjes onder mekaar. Het werd 2-2.

Het was de thuisploeg die het best van start ging. Bezoekende doelman Neuer moest meermaals attent zijn op pogingen van onder andere Cacau en Hitzlsperger. Het was echter Schalke dat iets over halfweg de eerste helft op voorsprong kwam. Een schot van Kobiashvili week af op Hilbert en verdween in doel, 0-1. Stuttgart leek even aangeslagen, maar kreeg via nieuwkomer Marica toch een goede kans. Hij kopte over. Schalke ging bijgevolg met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft begon Schalke het best, maar nu scoorde Stuttgart. Na een uur profiteerde Khedira van een slordig verdedigingwerk. Drie minuten later stond de thuisploeg zelfs op voorsprong. Neuer stopte Marica foutief in de zestien en Pardo zette de strafschop om. Schalke moest nu komen en gooide Rakitic in de strijd. Een gouden wissel zo zou blijken. Een kwartier voor tijd maakte hij namelijk gelijk. Dat was meteen ook het laatste doelpunt van een leuke wedstrijd.