Speeldag: Speeldag 1
Stadion: RewirpowerStadion
Werder gooit al met de punten
Philippe Crols

Werder Bremen heeft op de openingsspeeldag al meteen twee punten weggegooid. Het stond aan de rust nochtans 0-2 voor, maar Bochum vocht terug en pakte nog een punt.

Werder Bremen had het in het begin niet onder de markt met de thuisploeg. Epalle was bijvoorbeeld dicht bij de voorsprong toen hij op de dwarsligger schoot. De bezoekers dreigden op hun beurt wel een paar keer, maar gevaarlijk was het nooit. Tot Sanogo tien minuten voor rust neerging in het strafschopgebied. Werder hield er een strafschop aan over die door Diego werd omgezet. En het kon nog erger voor de thuisploeg. In de blessuretijd van de eerste helft kopte Sanogo een vrijschop van Diego in doel, 0-2.

Bochum dus met een fameuze kater naar de kleedkamer, maar vijf minuten na rust had de thuisploeg de situatie al helemaal rechtgezet. Eerst maakte Sestak de aansluitingstreffer en enkele minuten later strafte Bechmann fout verdedigingswerk van Naldo af. Bremen werd weer wakkergeschud, maar overtuigde, net als in de eerste helft trouwens, verre van. Op wat ongevaarlijke doelpogingen na konden de bezoekers dan ook niets meer klaarmaken. De thuisploeg was op haar beurt al lang blij met een punt. De eindstand was 2-2.