Datum: 11/08/2007 15:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: RewirpowerStadion
Bundesliga opent haar deuren
Philippe Crols
| 0 reacties
Bundesliga opent haar deuren
Foto: © SC

En we gaan er opnieuw aan beginnen. Of althans de heren voetballers uit de Duitse Bundesliga. Met de opener vanavond tussen Stuttgart en Schalke kon de Bundesliga moeilijk mooier openen. Wij zetten ons schrap en blikken vooruit op speeldag een.

Vrijdag staat met de openingswedstrijd van het seizoen meteen ook de topper van speeldag een op het programma. Landskampioen Stuttgart ontvangt vice-kampioen Schalke 04. Meteen een eerste grote test voor beide ploegen. Stuttgart is lichtjes favoriet voor deze confrontatie. Schalke is nauwelijks versterkt en heeft voor spelmaker Lincoln nog altijd geen vervanger gevonden.

De andere titelconcurrenten komen zaterdag in actie. Bayern en Werder zijn misschien wel de grootste kanshebbers op de kampioenenschaal, al heeft Bayern wel wat streepjes voorsprong op de concurrentie. Het sterkt versterkte Bayern krijgt op papier alvast een hapje voorgeschoteld op de openingsspeeldag. Nieuwkomer Hansa Rostock komt namelijk op visite. Rostock lijkt de minste van de drie nieuwkomers en dus kunnen Hitzfeld en co zich al geen misstap permitteren. Werder Bremen heeft geen makkelijke opdracht. Bremen is zaterdag te gast in Bochum. De thuisploeg gaat opzoek naar doelpunten zonder Gekas. Dat wordt een moeilijke opgave.

Buiten Rostock promoveerden nog twee andere teams naar het hoogste niveau. Karlsruhe en Duisburg spelen beide op zondag en op verplaatsing. Karlsruhe, kampioen van vorig seizoen, mag op bezoek bij bekerwinnaar Nürnberg. Duisburg staat voor een lastig karwei in Dortmund.

Uitkijken is het ook naar HSV. Hamburg hoopt dit seizoen heel wat beter te beginnen dan vorig seizoen. Een uitwedstrijd in Hannover is de eerste opdracht voor HSV. Een Europese concurrent van HSV, Leverkusen, krijgt een iets makkelijkere partij voorgeschoteld. Cottbus komt namelijk over de vloer. Die club wordt door heel wat mensen bij de degradatiekandidaten gerekend. HBSC mag het gaan proberen in Frankfurt en het vernieuwde Wolfsburg geeft thuis Bielefeld partij.

Meer nieuws