Stadion: Veltins-Arena
Schalke nipt voorbij Bochum
Nico Wieme

Met een derde derbyzege van het seizoen heeft Schalke 04 zijn opmars in de Bundesliga voortgezet.

De koningsblauwen wonnen met 1-0 tegen de buren uit Bochum en komen op die manier op vijf punten van een begeerde Champions Leagueplaats. Voor Bochum eindigt een reeks van drie opeenvolgende zeges.

De Arena auf Schalke was voor de gelegenheid uitverkocht. De 61 482 toeschouwers zagen Marcelo Bordon in de 32ste minuut scoren. Na een hoekschop van Ivan Rakitic trof hij raak met het hoofd. Met deze overwinning neemt de vicekampioen revanche voor de 1-2 nederlaag van 27 april die Schalke vorig seizoen uiteindelijk de titel kostte.

Nochtans kon de ploeg uit Gelsenkirchen niet echt overtuigen. Ze hadden wel overwicht, ook de betere kansen waren voor hen, maar in het middenveld ontbraken de ideeën om Bochum in verlegenheid te brengen.

Pas na de achterstand schoten de bezoekers wakker. Joel Epalle zorgde in de 35ste minuut voor het eerste bezoekende schot tussen de palen. Toch hadden de gastheren al voor de pauze op een geruststellende 2-0 kunnen staan, maar Altintop besloot van dichtbij over.

In de tweede helft viel Schalke helemaal stil. Bochum kreeg tot tweemaal toe een goede gelegenheid om gelijk te maken, maar Danny Fuchs faalde evenveel keer. Eerst vond hij doelman Manuel Neuer op zijn weg, daarna had hij pech toen hij de paal trof.

Schalke slaakte een zucht van opluchting na het verlossende fluitsignaal en was vooral blij met de drie punten. Bochum droop ontgoocheld af in de wetenschap dat er misschien wel meer inzat.