Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Olympiastadion
HBSC kopje onder tegen Leverkusen
Philippe Crols

Met Hertha Berlijn gaat het van kwaad naar erger. Zaterdag werd er in eigen huis opnieuw verloren. Deze keer kwam Leverkusen winnen met 0-3. Bayer sluit zo aan bij de top.

Toch was het de thuisploeg die het best begon. Al na twee minuten moest Adler zijn kunnen tonen op de inzet van Friedrich. Ook Gilberto en Ebert namen de bezoekende doelman nog in de eerste tien minuten onder vuur, maar Adler plooide niet. Leverkusen kwam na een kwartier beter in het spel en dat vertaalde zich in pogingen van Kiessling en Barnetta, zonder succes. Op het halfuur waren de bezoekers wel succesvol. De wederoptredende Ramelow schoot de 0-1 in doel. Hertha was aangeslagen en kon voor rust geen vuist meer maken.

Meteen na rust kreeg de thuisploeg een nieuwe koude douche. Na een prachtige combinatie over meerdere stationnetjes legde Barnetta de 0-2 binnen. De thuisploeg gooide Lima (ex-Germinal Beerschot) dan maar in de ploeg. Op een ongevaarlijke kopbal na kon hij voor weinig dreiging zorgen. Net zoals zijn ploegmaats trouwens. Leverkusen speelde de wedstrijd uit en dikte via Barbarez in het slot de score nog verder aan: 0-3.