Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Volkswagenstadion
Wolfsburg en Frankfurt in evenwicht
Philippe Crols

Wolfsburg en Frankfurt zijn twee ploegen die we onderaan in de klassering terugvinden. Zaterdagmiddag hielden beide teams elkaar in evenwicht. Het werd 2-2.

Bij Wolfsburg geen Peter van der Heyden in de ploeg en ook niet op de bank. Zijn ploeg kwam na amper vijf minuten wel al op voorsprong. Na het voorbereidende werk van Marcelinho nette Gentner de 1-0. De bezoekers probeerden snel iets terug te doen, maar echt gevaar leverde dat niet op. Tot tien minuten voor rust, want toen kopte Chris de gelijkmaker binnen. Die 1-1 was ook verdiend, want Wolfsburg leunde iets te nadrukkelijk achterover. Het was 1-1 bij de koffie.

Net na rust trof Wolfsburg opnieuw snel raak. De pas ingevallen Dzeko zette zijn team voor de tweede maal op voorsprong. Lang genieten was er niet bij voor de thuisploeg, want enkele minuten later lobde Fink de ingevallen doelman Lenz. De tweede helft was in het begin zeer genietbaar. Een minuut na de gelijkmaker trof Gentner voor de thuisploeg de lat. De wedstrijd bleef goed op en af gaan, maar de betere kansen waren wel voor de thuisploeg. Frankfurt was blij dat doelman Pröll na zeventig minuten bij de pinken was om een schot van Grafite te keren. Het laatste kwartier was het vat bij beide teams wat leeg. Doelkansen waren dan ook schaars, het bleef bij 2-2.