Stadion: Gottlieb-Daimler-stadion
Dortmund weet weer wat winnen is
Nico Wieme

Borussia Dortmund heeft na weken van tegenslag een eerste succesje geboekt.

Het team van trainer Thomas Doll won op het veld van kampioen VfB Stuttgart met 1-2 en deed daarmee de nodige dosis zelfvertrouwen op voor de slotfase van de heenronde.

De 55 000 toeschouwers in het Gottlieb-Daimler-Stadion zagen niets van de onzekerheid waarmee Dortmund de laatste weken speelde. De Kroaat Mladen Petric zorgde er met zijn treffer in de 79ste minuut voor dat BVB na acht weken zonder zege nog eens als overwinnaar van het veld kon stappen.

De wedstrijd kon niet beter starten voor de bezoekers. Al in de 11de minuut kwamen zij op voorsprong via Nelson Valdez. Een minuut later kon het al 0-2 zijn, maar thuisdoelman Schäfer reageerde prachtig op een schot van Petric. Nog voor de pauze kon VfB-kapitein Fernando Meira met zijn eerste doelpunt van het seizoen gelijkmaken.

Na de pauze kwam Stuttgart beter in de wedstrijd. Marica en Hitzlsperger misten beiden een reuzekans voor de thuisploeg. Ook BVB kwam af en toe gevaarlijk opzetten. Laat in de tweede helft stond Petric op de goede plaats om met zijn zevende seizoenstreffer de overwinning veilig te stellen.