Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Allianz Arena
Bayern slaat Leverkusen terug
Philippe Crols

Bayern München heeft opnieuw kunnen aanknopen met een overwinning. In de Allianz ArenA ging Leverkusen met 2-1 ten onder. Het mag meteen een kruis maken over een eventuele titel. Bij Bayern startte Van Buyten op de bank.

De wedstrijd kwam langzaam op gang. De eerste kans was voor de thuisploeg. Rene Adler kon een voorzet van Ze Roberto nog maar net onder de doellat wegtikken. Even later was ook Toni eens gevaarlijk met het hoofd. Na een kwartier spelen kwamen de bezoekers uit Leverkusen bijna op voorsprong. Lucio verschalkte bijna doelman Kahn. Na zeventien minuten klom Bayern op voorsprong. Klose bediende Toni en die kon makkelijk scoren. Halverwege de eerste helft kreeg Ze Roberto een uitstekende kans, maar de score verdubbelen lukte niet. Leverkusen dreigde vooral met pogingen vanuit de tweede lijn. Rusten deden we bij 1-0.

Miroslav Klose kopte de eerste kans van de tweede helft over. Op het uur kwam Bayern dan toch op een geruststellende voorsprong. Na een voorzet van Lahm kon de onvermijdelijke Toni de score verdubbelen. Bayern bleef domineren en Toni was nog dicht bij zijn derde doelpunt. De bezoekers leken uitgeteld, maar een kwartier voor tijd kwam Bulykin in de ploeg. Die had vijf minuten tijd nodig om de spanning weer in de wedstrijd te brengen, maar de nederlaag afwenden lukte niet meer.