Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Volkswagenstadion
Kompany valt in en krijgt rood, HSV gelijk
Philippe Crols

Vorige week kreeg HSV weer wat titelkansen toebedeeld, maar het verloor zaterdag opnieuw terrein op Bayern. HSV zelf kwam niet verder dan een gelijkspel in Wolfsburg terwijl Bayern wel won. Vincent Kompany viel tien minuten voor tijd in en kreeg rood.

Na een wedstrijdbegin met heel wat fouten was de eerste kans voor Wolfsburg via Dzeko. Hij kopte op Rost. Het antwoord van HSV kwam er amper een minuut later via Trochowski, maar ook Benaglio kon redding brengen. Op het kwartier moest die zich echter toch gewonnen geven. Reinhardt kon een hoekschop van Trochowski in doel verlengen. Wolfsburg lag zeker niet onder, maar grote kansen creëren zat er eigenlijk niet in. 0-1 stond het aan de rust.

De gelijkmaker kwam er vrij snel in de tweede helft. Ex-HSV’er Ljuboja profiteerde van een foutje van Trochowski: 1-1. Niet veel later moest die ook plaatsruimen voor Olic. De spits kopte al meteen een goede kans op Benaglio. Tien minuten voor tijd kreeg Madlung van Wolfsburg zijn tweede gele kaart. Meteen mocht Kompany nog invallen, maar ook hij kon HSV geen drie punten meer schenken. In tegendeel zelfs. Onze landgenoot pakte op vijf minuten tijd eveneens twee gele kaarten.