Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Signal Iduna Park
Dortmund niet voorbij Karlsruhe
Philippe Crols

Dortmund heeft niet kunnen winnen van Karlsruhe. De thuisploeg domineerde in de eerste helft, maar liet het na om de score verder uit te diepen. Karlsruhe bleef overeind en kon in de tweede helft orde op zaken stellen.

Dortmund ging voortvarend van start. Al na twee minuten moest Miller redding brengen op een schot van Valdez. Nog eens Valdez en Federico namen de bezoekende doelman nog binnen de eerste vijf minuten onder vuur. Dortmund bleef de wedstrijd domineren en een doelpunt hing in de lucht. Halverwege de eerste helft resulteerde dat in een goal. Topschutter Petric draaide een vrijschop in doel. De bezoekers waren opnieuw niet in goede doen en moesten gaan rusten bij een 1-0-achterstand.

Ook na rust was de eerste kans voor Valdez. Nu was Karlsruhe wel de evenknie en via Hajnal was het zelfs ook gevaarlijk. Ziegler stopt de inzet van de Hongaar tot twee maal toe. Ook op een schot van  Carnell was de thuisdoelman paraat. Na een uur was de gelijkmaker een feit. Hajnal bediende tegen zijn toekomstige werkgever Freis. Die twijfelde niet en scoorde. Dortmund nam opnieuw over en was via Klimowicz dicht bij de 2-1, maar Miller stond pal. De bezoekers waren echter ook nog dicht bij een doelpunt. Vier minuten voor tijd zag Freis zijn schot van de lijn gehaald worden.