Speeldag: Speeldag 28
Stadion: HSH Nordbank Arena
HSV gaat tegen Duisburg onderuit
Philippe Crols

Hamburger SV doet het de laatste weken niet bijster goed. Zaterdag ging het in eigen huis de boot in tegen degradatiekandidaat Duisburg met het kleinste verschil: 0-1.

Hamburg kon mits winst en een nederlaag van Schalke in Bremen opnieuw naar de tweede plaats klimmen en Duisburg kon belangrijke punten in de degradatiestrijd sprokkelen. De eerste helft was alvast barslecht. Het waren de bezoekers die het meeste initiatief namen, maar op een goede combinatie met als resultaat een schot van Tiffert dat overging na, kregen de toeschouwers weinig te zien.

De tweede helft was van een andere orde. Eerst was er een ver schot van Lamey dat door Rost gekeerd werd en HSV antwoordde met een volley van Van der Vaart die naast het doel van Duisburg belandde. Even later kwamen de bezoekers op voorsprong. Lamey verraste Kompany met een snelle inworp en zo kon Grlic scoren. HSV ging op zoek naar de gelijkmaker, maar doelman Starke van Duisburg was onklopbaar. Hij stopte pogingen van Van der Vaart, De Jong en Guerrero. Het bleef 0-1.