Speeldag: Speeldag 28
Stadion: RewirpowerStadion
Bochum en HBSC delen de punten
Philippe Crols

In een wedstrijd die er eigenlijk nog maar weinig toe deed hebben Hertha BSC en Bochum 1-1 gelijkgespeeld. Beide doelpunten vielen voor rust.

Bochum begon het best aan de partij zonder echt uitgespeelde kansen bij elkaar te voetballen, al schoten Fuchs en Auer wel eens goed naar doel. Hertha, zonder topschutter Pantelic, nam daarna beetje bij beetje over. Op het halfuur kwamen de hoofdstedelingen zelfs op voorsprong. Skacel zorgde daarvoor vanop vrijschop. Net voor rust wist Drobny nog een doelpunt te voorkomen door goed te reageren op een schot van Imhof. Het was slechts uitstel, want even later maakte Yahia er toch 1-1 van.

Na rust waren de bezoekers met een kopbal van Mineiro dicht bij de 1-2, maar het doelhout stond in de weg. Hertha bleef in die tweede helft de betere ploeg, maar miste duidelijk topschutter Pantelic. Bochum maakte nog maar weinig klaar, al had een counter helemaal op het einde misschien nog wel beter verdiend. Het bleef echter 1-1.