Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Wildparkstadion
Bartels is held van Hansa Rostock
Philippe Crols

Hansa Rostock is na een weekje opnieuw weg van de degradatieplaatsen. Het won op bezoek bij Karlsruhe en dat is niet eens zo'n grote verrassing. Bartels was met twee doelpunten de man van de match.

Hajnal en co brengen al enkele weken niet meer wat er van hen verwacht mocht worden na een goede heenronde. Hansa Rostock trok dus met het nodige vertrouwen richting Karlsruhe en dat bleek niet onlogisch te zijn. De bezoekers kwamen na een halfuur op voorsprong. Bartels zorgde met zijn eerste van de middag al voor een feestje in het bezoekende vak. Aan de rust flikkerde die 0-1 nog altijd op het scorebord.

Rostock verdedigde die kleine voorsprong met redelijk veel succes in de tweede helft, maar het geluk leek Hansa opnieuw niet toe te lachen toen Freis er twintig minuten voor tijd 1-1 van maakte. En toen was er voor de bezoekers gelukkig opnieuw Bartels. De thuisdefensie stond erbij en keek ernaar toen hij Rostock de drie punten bezorgde. Dat gebeurde vijf minuten voor tijd.