Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Schuco Arena
Leverkusen onderuit tegen Bielefeld
Philippe Crols

Bielefeld heeft een goede zaak gedaan in de strijd om het behoud. Het won met het kleinste verschil van Leverkusen dat op zijn beurt dan weer een slechte beurt maakte betreffende het Champions League voetbal.

Leverkusen leek veel vertrouwen te hebben na de zege tegen Stuttgart, maar niets was minder waar. Vooral aanvallend waren de bezoekers bijzonder zwak. De thuisploeg was niet bepaald veel beter, maar kreeg wel de betere mogelijkheden. Zo had Oliver Kirch net voor rust moeten scoren na een pass van Marx. Gelukkig voor Leverkusen stond Adler wel op niveau te keepen.

Merkwaardig moment na rust. Hain, de reservedoelman van Bielefeld, maakte het de assistent nogal moeilijk en kreeg daarvoor nog een gele kaart kreeg. De boosheid maakte meteen plaats voor vreugde, want Mijatovic maakte na een vrijschop van Marx er 1-0 van. Arminia kreeg daarna nog enkele goede kansen met onder andere Wichniarek en Mijatovic, maar het bleef bij die 1-0.