Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Gottlieb-Daimler-stadion
Nürnberg snel uitgeteld in Stuttgart
Philippe Crols

Voor Nürnberg blijft de situatie er op z'n minst gezegd niet goed uitzien. Het hoopte op puntengewin tegen landskampioen Stuttgart, maar de bekerwinnaar mocht die hoop al na twintig minuten opbergen.

Stuttgart begon voor het eerst sinds een tijdje nog eens met doelman Schäfer in doel en hij had zeker in de eerste helft niet bepaald veel werk. Een kopbal van Vittek ging weliswaar net naast, maar voor het overige had de landskampioen de partij stevig in handen. Na drie minuten stond het dan ook al 1-0. Cacau werd door de defensie gestuurd en via de hulp van Blazek kreeg hij de bal in doel. Tien minuten later verdubbelde Da Silva de score. Cacau stuurde hem alleen op de doelman af en Da Silva twijfelde niet.

Nürnberg kwam er niet meer aan te pas en moest op het halfuur zelfs een derde doelpunt slikken. Na een hoekschop maakte Meira er met een fraaie kopbal 3-0 van.

Na de rust hoopten de toeschouwers nog op een aantal doelpunten van de thuisploeg, maar de landskampioen speelde met de handrem op. Zo bleef het bij die 3-0. Stuttgart blijft zo aanklampen voor de Europese plaatsen, voor Nürnberg begint het er heel slecht uit te zien.