Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Signal Iduna Park
Dortmund houdt slechte generale
Philippe Crols

Komend weekend speelt Dortmund de bekerfinale tegen Bayern München. De generale repetitie ging alvast de mist in, want Borussia verloor tegen Hannover met 1-3. Voor Hannover de tweede zege op rij.

Bij Dortmund stond de jonge Marcel Höttecke in doel. Hij moest zich meteen tonen op een schot van Huszti en deed dat ook. Hij tikte de bal uit de winkelhaak. Even later waren de bezoekers weer gevaarlijk via een vrijschop van Bruggink. Van de thuisploeg kwam er weinig gevaar. Hannover kwam een kleine tien minuten voor rust dan toch op voorsprong na een vrijschop van Bruggink. Enkele minuten later stond de 0-2 al op bord, getekend Fahrenhorst.

Dortmund wilde na rust wel de bakens proberen te verzetten, maar het lukte maar niet. Uiteindelijk gooide trainer Doll aanvaller Frei dan maar op het veld. Bij diens tweede balcontact was het al prijs en de thuisploeg mocht weer hopen. Dortmund ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Huszti die er op counter nog 1-3 van maakte.