Speeldag: Speeldag 3
Stadion: EasyCredit-Stadion
Invaller Harnik bezorgt Werder driepunter
Philippe Crols

Werder Bremen heeft zijn eerste zege van het seizoen geboekt. Het ging in Nürnberg echter niet vanzelf. Verre van zelfs. Het was invaller Harnik die in het laatste kwart van de partij voor de drie punten zorgde.

De eerste helft was van beide ploegen niet goed. Veel duels en strijdkracht, maar weinig kansen en dus ook geen goals. Enkel de laatste tien minuten van de eerste periode waren interessant. Rosenberg kreeg toen geen strafschop en Blazek redde een schot van Diego. Aan de overkant schoten Mintal en Saenko naar doel, maar gescoord werd er dus niet in die eerste periode.

Ook na rust was Nürnberg-Werder Bremen geen hoogvlieger. Na een dik uur wisselde Schaaf de onzichtbare Rosenberg voor Harnik. Een gouden wissel, want bij de tweede doelpoging van Harnik was het meteen raak. Nürnberg was aangeslagen en slaagde er nadien nooit in om Bremen serieus te bedreigen. Zo bleef het 0-1.