Speeldag: Speeldag 3
Stadion: RewirpowerStadion
Kompany krijgt rood en HSV verliest
Philippe Crols

Bayern München kan zaterdagmiddag alleen leider worden. Co-leider Hamburger SV verloor namelijk op vrijdag in en tegen Bochum met 2-1. Onze landgenoot Vincent Kompany kreeg een rode kaart.

De eerste tien minuten kreeg elk team een kans. Voor Bochum schoot Epalle en vrijschop net over en aan de overkant testte Castelen de vuisten van Lastuvka. Dan was het wachten tot iets over het halfuur vooraleer er nog eens gevaar te noteren viel. Zidan schoot na een goede actie in het zijnet. Net voor rust klom de thuisploeg op voorsprong. Dabrowski verlengde een inworp tot bij Sestak en het stond zo nog 1-0 bij de pauze.

Na rust had Hamburg het heel moeilijk. Bochum kreeg verscheidene mogelijkheden om op 2-0 te komen, maar deed dat niet. Op het uur kreeg het hulp uit onverwachte hoek. Na een fout op topschutter Bechmann kreeg Kompany rood. Toch kwam HSV niet zo heel veel later dicht bij de gelijkmaker via een vrijschop van van der Vaart. Zeven minuten voor tijd was het echter boeken dicht voor Hamburg. Imhof schoot de bal bij zijn eerste balcontact de winkelhaak in. Van der Vaart milderde nog vanop de stip, maar daar bleef het bij.