VfL Bochum
hamHamburger SV
2-0
2-1
Datum: 24/08/2007 20:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: RewirpowerStadion
HSV en Bayern op zoek naar maximum
Philippe Crols
| 0 reacties
HSV en Bayern op zoek naar maximum
Foto: © SC

Na de resem toppers die we vorige week op ons bord kregen is het dit weekend een heel pak minder in de Bundesliga. Echte toppers staan er niet op het programma, maar net dan is het misschien voor de grote ploegen het moeilijkste.

HSV kan Bayern onder druk zetten
Hamburger SV is de enige club die momenteel naast Bayern op de eerste plaats staat. Vrijdagavond kan de ploeg van Kompany alvast de nodige druk uitoefenen op de titelfavoriet. HSV trekt namelijk naar Bochum. Geen makkelijke verplaatsing is dat, want Bochum is met een vier op zes uitstekend begonnen. Hamburg had tot dusver aan twee doelpunten genoeg om zes punten te pakken. Het is ook afwachten hoe ze bij HSV gaan reageren op van der Vaart.

Bayern München weet zaterdag dus of het alleen aan de leiding kan komen of niet. Het ontvangt in eigen huis Hannover. Op papier is dat dus normaliter een redelijk makkelijke klus. Vorig jaar was dat echter ook het geval en ging Bayern met het kleinste verschil de boot in. Hannover heeft na twee speeldagen drie puntjes.

Stuttgart, Leverkusen en Werder op zoek naar eerste winst
VFB Stuttgart heeft na twee speeldagen een puntje. Niet echt veel, maar als het een troost mag wezen voor de landskampioen, ook vorig jaar was hun start niet te best. Zaterdag wordt er toch maar best gewonnen tegen Duisburg. Die ploeg stelde vorige week in eigen huis teleur tegen Wolfsburg nadat het de week voordien nog in Dortmund was gaan winnen. Werder Bremen moet ook nog een eerste keer winnen dit seizoen. Het moet in Nürnberg zien te herstellen van de kater die het in eigen huis opliep tegen Bayern. Nürnberg won vorige week voor het eerst. Het deed dat in Rostock.

Ook Bayer Leverkusen heeft nog niet gewonnen na twee speeldagen en dat mag toch ook wel een verrassing heten. Komend weekend krijgt Leverkusen nieuwkomer Karlsruhe over de vloer. Dat team begon goed met winst in Nürnberg, maar verloor vorige week thuis van Hannover.

Dortmund en Rostock willen nul van tabellen
Na twee speeldagen hebben nog maar twee teams de nul achter hun naam staan. Het gaat om Rostock, zoals verwacht, en Dortmund, helemaal niet zoals verwacht. Borussia verloor vorige week de derby tegen Schalke en krijgt zaterdag tegen Cottbus de kans om de eerste punten van het seizoen te vergaren. Op papier haalbaar uiteraard. Rostock staat voor een moeilijkere opdracht. Het gaat op bezoek bij Frankfurt, een ploeg die vier op zes boekte tot dusver.

Hertha en Schalke proberen aan te klampen


Schalke 04 won vorige week van Dortmund en pakte de week voordien een punt in Stuttgart. Een redelijke start dus, maar komend weekend staat er opnieuw een moeilijke partij op het programma. Schalke trekt dan naar het Wolfsburg van Felix Magath. Dat team vond zichzelf vorige week terug in Duisburg en tankte vertrouwen voor de komst van de vice-kampioen.

Hertha BSC won vorige week verrassend van kampioen Stuttgart en zou met winst in Bielefeld een zes op negen boeken. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan, want Bielefeld begon beter aan het seizoen dan iedereen verwacht had. Vorige week zag het tegen Frankfurt het maximum door de vingers glippen. En zou het niet typerend zijn voor HBSC mocht het een week na een mooie overwinning de boot ingaan tegen een minder team?

Meer nieuws