Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Gottlieb-Daimler-stadion
Gomez van goudwaarde voor Stuttgart
Philippe Crols

VFB Stuttgart heeft een crisis afgewend. Het won op de derde speeldag van Duisburg met het kleinste verschil. Topschutter Gomez maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Via Marica kreeg de thuisploeg al meteen een redelijke kans, maar Duisburg lag zeker niet onder. Echt gevaarlijk waren de bezoekers echter niet. Op het halfuur was Stuttgart er dicht bij. Hilbert kopte naar doel, maar ploegmaat Gomez stond in de weg. Enkele minuten later maakte diezelfde Gomez dat goed door de 1-0 in doel te werken. Dat was meteen ook de ruststand.

Duisburg voetbalde ook in de tweede helft goed mee, maar kansen verzamelen lukte moeilijk. Schlicke nam pas na een goed uur Schäfer onder vuur. De wedstrijd kabbelde verder en Duisburg bracht met Ailton nog een joker in. Hij schoot een keer gevaarlijk op doel, maar zag dat zijn team geen slotoffensief meer in mekaar kon boksen. Tararache kreeg in de slotfase nog rood.