Speeldag: Speeldag 19
Stadion: BayArena
Stuttgart wint bij Leverkusen
Philippe Crols

VfB Stuttgart is goed aan de tweede seizoenshelft begonnen. Na de zege van vorige week in eigen huis won het team van trainer Markus Babbel zaterdagmiddag op verplaatsing bij Leverkusen. Het werd 2-4.

Omdat de BayArena momenteel verbouwd wordt, speelt Leverkusen voorlopig zijn thuiswedstrijden in Düsseldorf. De eerste 'thuiswedstrijd' ging alvast verloren. Stuttgart ging van bij de start van de wedstrijd op zoek naar een doelpunt en vond dat ook. Ludovic Magnin bediende topschutter Mario Gomez (foto) en die was onmiddellijk goed voor de 0-1. De defensie van Leverkusen stond op zwakke benen en na elf minuten kreeg Sami Khedira een uitstekende mogelijkheid om er 0-2 van te maken, maar hij miste. Enkele minuten later moest verdediger Manuel Friedrich de meubelen redden voor de thuisploeg. Leverkusen stelde daar weinig tegenover. Het probeerde het vooral vanop afstand. Arturo Vidal kwam op die manier het dichtst bij een goal.

Meteen na de pauze pakte Thomas Hitzlsperger uit met zijn handelsmerk, een staalhard schot. Zijn vrijschop verdween achter Rene Adler in doel, 0-2. Toen Vidal even later zijn tweede gele kaart kreeg, leek de wedstrijd over en uit te zijn. Halverwege de tweede helft kreeg de thuisploeg toch nieuwe hoop. Stefan Kiessling stond op de juiste plaats en maakte er 1-2 van. Patrick Helmes en Henrique kregen goede kansen op de gelijkmaker, maar faalden in de afwerking. Aan de overkant miste Gomez niet. Hij besliste de wedstrijd met zijn tweede van de middag. In de laatste minuten vielen er nog twee doelpunten. Eerst vloerde Lukas Sinkiewicz zijn eigen doelman alvorens Angelos Charisteas de 2-4-eindstand vastlegde.