Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Veltins-Arena
Schalke duwt Werder dieper in de put
Philippe Crols

Schalke 04 heeft zaterdagmiddag een belangrijke zege geboekt. Slachtoffer van dienst was Werder Bremen dat almaar verder wegzakt in de Bundesliga. Benedikt Höwedes was de maker van het enige doelpunt.

Een kopbal van bezoeker Naldo na zes minuten spelen was het enige moment van opwinding tijdens het eerste halfuur. Beide teams lieten duidelijk merken dat ze niet meteen veel zelfvertrouwen hebben en probeerden vooral geen doelpunt te incasseren. Pas na een halfuur was er opnieuw een klein kansje. Markus Rosenberg besloot in de handen van Manuel Neuer (foto). Enkele minuten later dreigde ook Schalke via Ivan Rakitic. 0-0 was echter een terechte ruststand.

Meteen na de pauze mochten de thuisfans juichen. Benedikt Höwedes kon een vrijschop van Jefferson Farfan met het hoofd in doel verlengen. De thuisploeg liet nadien bijzonder weinig zien. Het won de wedstrijd wel en dat had het niet in het minst te danken aan doelman Neuer. Die hield Rosenberg en Naldo van de gelijkmaker. Ook Mesut Özil was nog dichtbij de 1-1.