kol1. FC Köln
1-0
2-1
2-2
74' Milvolje Novakovic (pen)
Datum: 07/02/2009 15:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Commerzbank Arena
Ishiaku is de pineut bij Köln
Philippe Crols

Eintracht Frankfurt en FC Köln hebben elkaar zaterdag in evenwicht gehouden. De bezoekers uit Köln kregen in de slotminuut wel nog een hele goede mogelijkheid om de winst binnen te halen, maar Manasseh Ishiaku verkwanselde de kans.

De thuisploeg nam de wedstrijd aanvankelijk in handen. Na acht minuten moest de bezoekende doelman, Faryd Mondragon, al zijn kunnen tonen op een schot van Marco Russ. Wat later was ook Martin Fenin dicht bij een treffer voor de thuisploeg. Na een halfuur spelen was de verdiende voorsprong dan toch een feit. Russ zorgde voor de 1-0. De bezoekers kwamen niet in het stuk voor. Na een foutje van thuisdoelman Markus Pröll kreeg Fabrice Ehret de enige kans namens Köln in de eerste helft.

Na de pauze kwamen de bezoekers gretiger uit de kleedkamer. Eerst kopte topschutter Milivoje Novakovic nog over, maar enkele minuten later was het wel prijs. De spits krulde zijn schot heel erg mooi in de verste hoek. De reactie van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Fenin trapte via de dwarsligger en Mondragon de 2-1 in doel. Een kwartier voor tijd maakte Chris een strafschopfout. Het leverde de verdediger van Frankfurt ook rood op. Novakovic faalde vervolgens niet vanop de stip. In de slotfase leek Köln alsnog de zege mee naar huis te nemen. Invaller Manasseh Ishiaku kreeg de 2-3 op een schoteltje aangeboden. Hij moest de bal enkel maar in doel tikken, maar mikte naast.