Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Borussia-Park
Gladbach dicht bij stunt tegen Hoffenheim
Philippe Crols

Borussia Mönchengladbach was zaterdagmiddag dicht bij een stunt tegen leider Hoffenheim. Doelman Logan Bailly moest zich pas in de laatste minuut gewonnen geven. Zo eindigde de wedstrijd op 1-1.

Bij Gladbach begonnen Logan Bailly en Filip Daems (foto) aan de wedstrijd. Dante Bonfim is nog steeds geblesseerd. De thuisploeg speelde vanuit een goede organistatie en leider Hoffenheim vond amper of geen gaatjes in de verdediging. Toch was Boubacar Sanogo tot twee maal toe dicht bij de 0-1. Gladbach had de wedstrijd eigenlijk makkelijk onder controle en kwam net voor de rust zowaar op voorsprong. Alexander Baumjohann knalde vanop zo'n 25 meter raak.

Hoffenheim begon beter aan de tweede helft en leek ook een strafschop te krijgen. Chinedu Obasi ging over het been van Thomas Galasek en scheidsrechter Lutz Wagner wees naar de stip. De assistent van Wagner nam vervolgens zijn verantwoordelijkheid en vertelde de spelleider dat de spits van Hoffenheim niet foutief gestuit werd door Galasek. Daarom ging de bal uiteindelijk niet op de stip. Hoffenheim bleef wel komen, maar Logan Bailly gaf geen krimp. Enkele minuten voor tijd kreeg de thuisploeg dan de kans om de wedstrijd te beslissen, maar Oliver Neuville miste onbegrijpelijk. Dat brak Gladbach zuur op. Een omhaal van Demba Ba spatte eerst nog uiteen op de dwarsligger, maar in de laatste minuut trof invaller Wellington wel raak met het hoofd.