bayBayern München
wolVfL Wolfsburg
0-1
0-2
1-2
2-2
3-2
Datum: 25/10/2008 15:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Allianz Arena
Bayern zegeviert na 0-2-achterstand
Philippe Crols
| 0 reacties
Bayern zegeviert na 0-2-achterstand
Foto: © SC

Bayern München moest zaterdag absoluut winnen van Wolfsburg en dat gebeurde uiteindelijk ook. De zege kwam wel niet zonder slag of stoot tot stand. De landskampioen keek namelijk tegen een 0-2-achterstand aan, maar boog die dus nog om.

In de eerste helft liep het voor Bayern fout na een halfuur spelen. Martin Demichelis maakte in de zestien een fout op Edin Dzeko en de bal ging op de stip. Grafite aarzelde niet om zijn vierde van het seizoen binnen te trappen. Nog geen twee minuten later flikkerde de 0-2 op het scorebord. Makoto Hasebe had een goede voorzet in huis en Dzeko kopte binnen. Bayern was daarvoor ook al enkele malen goed weggekomen. Michael Rensing moest ingrijpen toen Jonathan Santana helemaal vrij voor hem opdook. Diezelfde Santana miste net voor de openingstreffer nog een opgelegde kans. Bayern vond net voor de rust wel nog aansluiting. Franck Ribery zorgde daarvoor met een afstandschot.

Bayern was vastberaden om de zaak nog om te keren na de pauze. Al snel kon aanvoerder Mark Van Bommel met het hoofd gelijkmaken. Op het uur bracht invaller Tim Borowski zijn team zelfs op voorsprong. Bayern had het goede ritme nu te pakken, maar het bleef achteraan toch wankel op de benen staan. De supporters keken dan ook angstig toe toen Marcel Schäfer twintig minuten voor tijd uithaalde. Zijn schot belandde op de dwarsligger. Uiteindelijk was het Bastian Schweinsteiger die de zege voor Bayern veilig stelde.