Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stadion der Freundschaft
Frankfurt wint nu ook in Cottbus
Philippe Crols

Enkele dagen na de eerste competitiezege tegen Karlsruhe, heeft Eintracht Frankfurt ook een tweede maal gewonnen. Op bezoek bij Cottbus trok het met 2-3 aan het langste eind. Het was voor Frankfurt de eerste uitzege sinds maart 2007.

De bezoekers wisten in het begin wel niet goed waar ze het hadden. Cottbus begon gretig en kon vooral door het goede werk van Rangelow kansen creëeren. In de achtste minuut strafte de aanvaller een foutje van Aaron Galindo af. Na een kwartier kopte Rangelow zijn tweede van de middag tegen de touwen op voorzet van Skela. Langzaam aan herstelde Frankfurt het evenwicht. Een kleine tien minuten voor rust vond Fink de weg naar doel (2-1). Zijn zondagsschot belandde in doel.

Frankfurt kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en ging op zoek naar de gelijkmaker. Thuisdoelman Tremmel kon Inamoto en Nikos Liberopoulos nog wel van de 2-2 houden, maar twintig minuten voor tijd was hij kansloos op de inzet van Fenin. Frankfurt ging erop en erover, want een kwartier voor tijd kopte Liberpopoulos de 2-3 in doel.