monBor. Mönchengladbach
Karlsruher SC
1-0
Datum: 25/10/2008 15:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Borussia-Park
Paauwe schenkt Gladbach driepunter
Philippe Crols
| 0 reacties
Paauwe schenkt Gladbach driepunter

Hans Meyer is al meteen succesvol geweest bij Borussia Mönchengladbach. De promovendus kon in eigen huis met het kleinste verschil winnen van Karlsruhe. Patrick Paauwe maakte de enige goal van de partij.

Beide teams hadden duidelijk de opdracht meegekregen om hoog druk te zetten. Dat kwam het spelniveau niet ten goede, want de eerste periode werd vooral gekenmerkt door veel slechte passes en weinig doelkansen. De eerste mogelijkheid was voor de bezoekers. De volledig vrijstaande Sebastian Freis miste van dichtbij. Na een halfuur kwam er iet of wat beterschap. Gescoord werd er in de eerste helft evenwel niet meer.

Na de pauze ging Gladbach nadrukkelijk op zoek naar de openingsgoal. Patrick Paauwe zorgde voor dat doelpunt. Zijn schot verdween onhoudbaar in doel. Karlsruhe probeerde in de slotfase alsnog een punt uit de brand te slepen. Freis was nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar Uwe Gospodarek zorgde er mede voor dat Karlsruhe voor de derde maal op rij verloor. Voor Gladbach was het de eerste thuiszege tegen Karlsruhe sinds 1993.