Speeldag: Speeldag 4
Stadion: BayArena
Leverkusen mist tal van kansen, maar wint wel
Philippe Crols

Bayer Leverkusen had zaterdag zonder problemen een monsterzege kunnen boeken tegen Bochum. Dat het slechts met 2-1 zegevierde, had het volledig aan zichzelf te wijten. Van de dodelijke efficiëntie van vorige week in Freiburg, bleef amper iets over.

Bayer Leverkusen speelde Bochum in de eerste helft volledig weg. Alleen Tranquillo Barnetta al had de bezoekers in het eerste halfuur volledig kunnen uittellen. De middenvelder miste kans op kans. De ene keer besloot hij naast of over, de andere keer lag doelman Philipp Heerwagen in de weg. Barnetta was echter niet de enige die kansen kreeg. Ook Eren Derdiyok (foto) en Stefan Kiessling vonden de weg naar doel niet. Na een halfuur kreeg de thuisploeg dan ook nog eens het deksel op de neus.

Stanislav Sestak was het snelst bij een afgeweken bal en bracht Bochum tegen de gang van het spel in 0-1 voor. Leverkusen was niet aangeslagen en had via Kiessling onmiddellijk kunnen tegenscoren, maar de spits miste opnieuw. Net voor de pauze klom de thuisploeg toch op gelijke hoogte. Manuel Friedrich liet Heerwagen geen kans en kopte de 1-1-ruststand op het bord.

Het festival van de gemiste kansen ging na de pauze wel gewoon voort. Zo kreeg Derdiyok meteen na rust een enorme mogelijkheid om Leverkusen op voorsprong te zetten, maar weer werd het niets. Bijna kreeg de thuisploeg opnieuw het deksel op de neus toen Diego Klimowicz kon koppen. De bal belandde echter niet in doel. Wat later kreeg ook Paul Freier een goede kans, maar zijn inzet ging over.

Net nadat de thuisploeg opnieuw een grote mogelijkheid had laten liggen, klom het toch op voorsprong. Stefan Kiessling bevrijdde Leverkusen. Dat wilde echter niet zeggen dat Bayer plots aan de lopende band begon te scoren. Integendeel, meteen na de 2-1 verkwanselde Renato Augusto een nieuwe mogelijkheid. Helemaal op het einde liet ook Derdiyok de 3-1 nog liggen, maar op een gemiste kans meer of minder, daar keek men zaterdagnamiddag in Leverkusen niet op.