Stadion: Borussia-Park
Gladbach smeert Mainz eerste verlies aan
Philippe Crols

FSV Mainz heeft een week na de stunt tegen Bayern München voor het eerst dit seizoen verloren. Peter Van der Heyden en co gingen ten onder bij Borussia Mönchengladbach. BMG staat tot zaterdagmiddag gedeeld aan de leiding met zeven punten.

Borussia Mönchengladbach, met Dante Bonfim (foto) opnieuw in de ploeg, nam vanaf het eerste fluitsignaal de partij in handen en kwam na een halfuur verdiend op voorsprong. Onze landgenoot Peter Van der Heyden, die centraal in de defensie stond, ging in de fout waardoor Raul Bobodilla kon scoren. Alsof dat nog niet genoeg was, blesseerde doelman Heinz Müller zich in dezelfde fase. Hij moest vervangen worden door Christian Wetklo.

Dat veranderde weinig aan het spelbeeld. De thuisploeg domineerde, maar kon de voorsprong niet uitdiepen. Mainz ontgoochelde en kon enkel op het einde van de eerste helft een beetje gevaarlijk zijn via Tim Hoogland en Florian Heller.

Mainz kwam wel beter uit de kleedkamers, maar toch waren de beste kansen voor de thuisploeg. Na een klein uur miste Bobodilla de kans op de 2-0 en tien minuten later vond een vrijschop van Juan Arango de paal op zijn weg. Vijf minuten voor tijd was de tweede treffer voor Gladbach toch een feit. Marco Reus slalomde zich een weg naar de beslissing.

De miserie hield echter niet op voor de bezoekers uit Mainz. Na afloop moest doelman Wetklo ook worden afgevoerd. Hij liep tijdens de wedstrijd mogelijk een beenbreuk op. Aan de overkant zagen we met Christofer Heimeroth wel een tevreden sluitstuk. De vervanger van Logan Bailly kon voor het eerst in 20 wedstrijden de nul op het bord houden.