Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Veltins-Arena
Freiburg stunt op bezoek bij Schalke
Philippe Crols

Schalke weet na vier speeldagen opnieuw wat verliezen is. Felix Magath zag zijn team bijzonder zwak acteren tegen promovendus SC Freiburg. De bezoekers wonnen met 0-1 in Gelsenkirchen en pakten meteen hun eerste zege van het nieuwe seizoen.

Schalke begon enthousiast en na vijf minuten stuitte Heiko Westermann een eerste keer op doelman Simon Pouplin. Ook Kevin Kuranyi was gevaarlijk. Zijn kopbal ging over. Tussendoor had Manuel Neuer wel zijn vuisten als eens moeten gebruiken om Mohammadou Idrissou van een doelpunt te houden. Freiburg kwam beter in de wedstrijd en trof namens Pavel Krmas ook de dwarsligger. Net voor rust was het wel prijs. Du-Ri Cha (foto) strafte een fout van Benedikt Höwedes genadeloos af en bezorgde zijn team een voorsprong na 45 minuten spelen.

Felix Magath greep in tijdens de rust en bracht met Halil Altintop, Levan Kobiashvili en Levan Kenia drie nieuwe spelers tussen de lijnen. Zij zagen Kevin Kuranyi onmiddellijk na de pauze net naast besluiten. Schalke drukte wel en produceerde veel voorzetten vanaf de flanken, maar kansen waren eerder zeldzaam. Westermann kreeg de beste kopkans.

Aan de overkant was ook Idrissou gevaarlijk met het hoofd, maar hij vertikte het Schalke definitief uit te tellen. De thuisploeg probeerde hoe langer hoe meer met de moed der wanhoop. Freiburg loerde op de counter, maar kon geen enkele tegenstoot goed uitspelen. Het bleef wel schijnbaar makkelijk overeind. Tien minuten voor tijd was invaller Kenia wel heel gevaarlijk. Hij trof de buitenkant van de paal. Schalke claimde in het slot ook nog een strafschop, maar het ontsnapte niet meer aan de eerste nederlaag van het seizoen.

Freiburg won voor het eerst in 12 jaar in Gelsenkirchen en boekte zijn eerste zege van het seizoen. Schalke is zijn leidersplaats kwijt.