Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Commerzbank Arena
Frankfurt en Dortmund in evenwicht
Philippe Crols

Eintracht Frankfurt en Borussia Dortmund hebben elkaar zaterdagmiddag in evenwicht gehouden. De bezoekers uit Dortmund kwamen wel op voorsprong, maar Frankfurt scoorde meteen tegen en kreeg in het slot nog de beste kansen op de zege. Het bleef echter 1-1.

Frankfurt – Dortmund begon tegen een redelijk tempo. Nuri Sahin kopte onmiddellijk naast en niet veel later miste Mohamed Zidan de kans op de 0-1 na goed werk van Tamas Hajnal (foto). Frankfurt liet zich niet onbetuigd en kwam via Alexander Meier en Ionnis Amanatidis ook dicht bij de openingsgoal. Roman Weidenfeller lag tweemaal in de weg. Daarna viel de wedstrijd stil. Dortmund kreeg nog wel twee kansen, maar Zidan nam het geschenk van Alexander Vasoski niet in ontvangst en Nelson Valdez deed te weinig met een goede kopkans.

De thuisploeg begon het best aan het tweede bedrijf. Een schot van Meier ging maar net naast. Dortmund was eigenlijk nog niet gevaarlijk geweest in die tweede helft, maar op het uur trof Mohamed Zidan plots wel raak op aangeven van Hajnal. De ex-STVV’er was dus opnieuw de kwelduivel van Frankfurt. Vorig seizoen scoorde Dortmund namelijk zesmaal tegen Eintracht en was Hajnal bij alle goals betrokken.

Frankfurt was echter niet aangeslagen en kwam meteen op 1-1. Na slecht wegwerken van Neven Subotic trof Amanatidis raak, 1-1. Na die gelijkmaker leek de partij dood te bloeden, maar tien minuten voor tijd kreeg Amanatidis nog een uitgelezen kans om de drie punten in Frankfurt te houden. Zijn inzet ging naast. De beste kans was echter voor Meier. Enkele minuten voor tijd kwam zijn kopbal niet verder dan de onderkant van de lat.

Frankfurt blijft door deze draw ongeslagen en behoudt een punt voorsprong op Dortmund.