Speeldag: Kwart Finales
Stadion: Allianz Arena
Ribéry kroont zich tot derbyheld
Nico Wieme

Bayern heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Duitse beker ten koste van stadsgenoot 1860 München. De recordkampioen moest wel wachten tot de 120ste minuut op het bevrijdende doelpunt.

In een aangename eerste helft waren de beste kansen voor Bayern, maar 1860 deed meer dan alleen maar verdedigen. De grootste mogelijkheid was voor Kroos, maar alleen voor doelman Tschauner, die een minuutje eerder Hoffmann was komen vervangen, miste hij. Twee minuten later keurde de scheidsrechter een kopbaldoelpunt van Toni af wegens een voorafgaande duwfout. Beide ploegen gingen de rust in met 0-0.

In de tweede helft kwam Ribéry in de ploeg bij Bayern. Trainer Hitzfeld hoopte waarschijnlijk dat de Fransman, net als vorig weekend, het verschil zou maken. Twee minuten ver en Toni maakte zijn tweede van de avond, maar precies als in de eerste helft werd het doelpunt afgekeurd, dit keer wegens buitenspel. Vlak voor het uur vlamde Van Bommel in de volley naar doel, maar Tschauner had een glansparade in huis. Enkele minuten later toonde FCB-doelman Kahn zijn klasse op een schot van Bender.

In de 84ste minuut mocht Toni zich na een tweede gele kaart gaan douchen. Ondanks de numerieke minderheid haalde Bayern nog eens alles uit de kast. Het slotoffensief leverde echter geen goal op. Na 90 minuten flikkerde de beginstand nog op het bord. Verlengingen moesten uitsluitsel brengen.

In de eerste helft van de verlengingen hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. De schrik om te verliezen begon mee te spelen. In de tweede verlening slaagde 1860-speler Schwarz erin om in vier minuten tijd tweemaal tegen geel aan te lopen.

Op het moment dat iedereen zich opmaakte voor strafschoppen, sloeg Bayern keihard toe. Klose werd door Pagenburg neergelegd in de zestien en Ribéry klaarde de klus in twee keer van op de stip. In een hectische slotfase liep ook bezoeker Thorandt nog tegen een tweede gele kaart aan.