stuVFB Stuttgart
CZ Jena
Datum: 26/02/2008 19:00
Competitie: DFB Pokal
Speeldag: Kwart Finales
Stadion: Gottlieb-Daimler-stadion
Tweedeklasser Jena kegelt Stuttgart eruit
Philippe Crols
| 0 reacties
Tweedeklasser Jena kegelt Stuttgart eruit
Foto: © SC

VFB Stuttgart hoopte zijn seizoen nog wat kleur te geven met de nationale beker, maar dat liep dinsdag even fout. Tweedeklasser Carl Zeiss Jena kwam winnen voor een matig gevuld Gottlieb-Daimler stadion.

Nadat de degradatiekandidaat in tweede eerder al bekerhouder Nürnberg had gewipt ging nu bekerfinalist Stuttgart voor de bijl. De eerste kans was voor de bezoekers, maar Werner besloot toen nog net naast. Op het halfuur was het wel prijs. Diezelfde Werner verwerkte met het hoofd de goede voorzet van Jan Simak in doel.

De thuisploeg kreeg maar weinig vaart in zijn spel en moest tot een kleine tien minuten voor tijd wachten op de gelijkmaker. Uiteraard zorgde Gomez voor de tijdelijke opluchting. Er kwamen verlengingen en daarin leek opnieuw Gomez van goudwaarde te zijn voor de landskampioen. Hij scoorde vroeg in de eerste verlenging.

Over en out dacht het merendeel van de 15.000 toeschouwers, maar niets bleek minder waar. In de allerlaaste minuut ging doelman Ullreich in de fout. Müller profiteerde en maakte zich onsterfelijk bij de meegereisde supporters.

De bezoekers bleven in de strafschoppenreeks zeer rustig. Alle elfmeters werden benut. Bij Stuttgart miste Da Silva en dus mag Jena verder naar de halve finale.