Speeldag: Kwart Finales
Stadion: Volkswagenstadion
Marcelinho krijgt HSV op de knieën
Nico Wieme

Hamburg mag zich volledig gaan concentreren op het kampioenschap. De ploeg van Vincent Kompany verloor in de kwartfinales van de Duitse beker bij VfL Wolfsburg en is daardoor uitgeschakeld. Marcelinho kroonde zich tot man van de match.

VfL Wolfsburg had er wel verlengingen voor nodig om Hamburg SV op de knieën te krijgen. De havenploeg nam nochtans de beste start. Een schot van Jarolim werd door thuisdoelman Benaglio uit doel gezweefd. HSV dicteerde de wet, maar kwam iets voorbij het kwartier tegen de gang van het spel in op achterstand. Mathijsen legde Grafite in het strafschopgebied neer en de Braziliaan benutte zelf de elfmeter: 1-0. Hamburg reageerde meteen, maar Van der Vaart en Guerrero wisten het doel niet staan.

In de tweede helft legden de Wolven zich toe op het verdedigen van hun voorsprong. De lukte tot 20 minuten voor tijd. Van der Vaart had er genoeg van en knalde dan maar van aan de rand van het strafschopgebied. De gelijkmaker was meteen een feit. Deze stand bleef op het bord staan tot aan de 90ste minuut.

In de verlengingen viseerde Trochowski voor Hamburg de lat en aan de overkant vond Dzeko de paal op zijn weg. In de 109de minuut ontbond Marcelinho zijn duivels. Kompany, de hele match op het veld, kon de Braziliaan niet volgen. De pijlsnelle spits ging er alleen vandoor en trapte VfL Wolfsburg naar de halve finales.