Speeldag: Kwart Finales
Stadion: Signal Iduna Park
Dortmund zonder problemen naar halve finales
Nico Wieme

Borussia Dortmund heeft zich zonder al te veel problemen geplaatst voor de halve finales van de Duitse beker. Het versloeg op eigen plein TSG 1899 Hoffenheim met 3-1.

Amper 23 minuten ver was de wedstrijd al gespeeld. Hoffenheim, de ambitieuze tweedeklasser van miljardair Dietmar Hopp, maakte aanvankelijk de ruimte beperkt, waardoor de thuisploeg moeilijk haar draai vond. Na een individuele actie schoot Giovanni Frederico in de 20ste minuut van op ruim achttien meter raak in de rechterwinkelhaak. En Borussia duwde het gaspedaal verder in. Geen drie minuten later verlengde Sebastian Kehl een hoekschop van Sebastian Frei tot bij Tinga. De Braziliaan kopte de 2-0 van dichtbij binnen.

Toen zeven minuten voor de rust Demba Ba, ex-Moeskroen, door Martin Amedik in de zestien op dubieuze wijze tegen de vlakte werd gewerkt, kregen de bezoekers een (goedkope) strafschop. Francisco Copado twijfelde niet en zorgde – na herneming – voor de aansluitingstreffer.

Tien minuten na de pauze was Hoffenheimdoelman Ramazan Öczan kansloos tegen een kopbal van Mladen Petric na een vrijschop van Frei. De bezoekers gaven zich niet meteen gewonnen. BVB-portier Marc Ziegler moest twee keer kort na elkaar zijn kunnen tonen op pogingen van Chinedu Obasi. Tot aan het eindsignaal bleef Hoffenheim dapper strijden, maar ondanks een heel resem kansen bleef de 3-1 op het bord staan.