arsArsenal
blrBlackburn
Datum: 16/04/2005 13:15
Competitie: FA Cup
Speeldag: Halve Finales
Stadion: Millennium Stadium
Arsenal haalt de finale
Kristof Blomme
| 0 reacties
Arsenal haalt de finale
Foto: © SC

Arsenal heeft de finale van de FA cup bereikt. In Cardiff wonnen the Gunners met 3-0 van Blackburn. De finale zal worden gespeeld tegen Newcastle of Manchester United.

Het was voor Arsenal al de vijfde keer op rij dat ze de halve finale van de FA cup bereikten! Ze hadden het in het begin niet onder de markt met Blackburn. Met vijf man op het middenveld werd Arsenal stevig in bedwang gehouden. Het was daarentegen Blackburn die wel kon dreigen. Eerst ging een vrije trap van Pedersen over. Daarna moest Lehmann optreden bij een poging van Reid. Op het halfuur kreeg Arsenal de eerste echte kans. Reyes besloot met z'n linker echter te zacht op Friedel. Even later stuurde Bergkamp opnieuw Reyes in de ruimte. Friedel had een briljante redding in huis op de poging van de Spanjaard. Ook de rebound van Pires werd gepakt door de Amerikaan. Vlak voor rust was het dan toch raak. Vieira vond Touré aan de verste paal. De Ivoriaan zette Nelson in de wind en bracht voor, Pires kon gemakkelijk binnentikken.

Na rust was de eerste kans voor Arsenal. Na voorbereidend werk van de ingevallen Fabregas en Lauren schoot Gilberto Silva de bal op een uitstekende Friedel. Blackburn moest nu reageren. Zowel Brett Emerton als Robbie Savage kwamen op het veld. Emerton was meteen dicht bij de gelijkmaker, Lehmann voorkwam. Even voor tijd kwam Robin van Persie in de ploeg bij Arsenal. Blackburn zal het geweten hebben. Binnen de zes minuten had de jonge Nederlander z'n ploeg al op een geruststellende 3-0 gezet. Eerst werd Lucas Neill in de wind gezet en faalde de jongeman niet voor Friedel. Daarna schoof hij de derde binnen na voorbereidend werk van Pires. Arsenal dus verdiend naar de finale, al was de eindstand wel wat overdreven.

Arsenal: Lehmann, Lauren, Senderos, Toure, Cole, Pires, Silva, Vieira, Reyes (Aliadiere 90), Ljungberg (Fabregas 50), Bergkamp (Van Persie 82). 

Blackburn:
Friedel, Neill, Todd, Mokoena, Nelsen, Matteo (Stead 83), Pedersen, Flitcroft (Emerton 51), Reid, Thompson (Savage 63), Dickov.

Goals: Pires 42, Van Persie 86, 90.

Toeschouwers: 52,077.

Scheidsrechter: S. Dunn.

FA Cup

 Halve Finales