Competitie: FA Cup
Speeldag: Halve Finales
Stadion: Millennium Stadium
De wederopstanding van Van Nistelrooy

Manchester United heeft zich op een éénvoudige manier geplaatst voor de finale van de FA Cup. Een zwak Newcastle United vormde geen probleem voor de Reds. De Magpies kregen een 4-1 pandoering rond de oren. In de finale van de FA Cup staat Manchester tegenover Arsenal.

Manchester begon furieus aan de partij en Newcastle-goalie Shay Given moest al snel al zijn kunnen tonen op een laag schot van Ruud Van Nistelrooy. Even later claimde Christiano Ronaldo een penalty, maar de Portugees kreeg echter een gele kaart voor een schwalbe. Na 19 minuten werd de constante druk van Manchester beloond. Ronaldo profiteerde maximaal van de zwakke rechterflank van Newcastle en Van Nistelrooy liet de voorzet van de middenvelder in doel verdwijnen. Manchester rustte na de voorsprong niet op zijn lauweren, maar mogelijkheden voor Quintone Fortune en Wayne Rooney kenden geen succes. Op slag van rust werd het dan toch 2-0. Paul Scholes scoorde met het hoofd na weeral een voorzet van Ronaldo.

Ook vlak na de rust was het al Manchester dat de klok sloeg. In de 58ste minuut verloor Nicky Butt zijn bal en seconden later scoorde Van Nistelrooy zijn tweede van de namiddag. De Reds hadden dan een moment van zwakte en Shola Ameobi scoorde een minuut na de 3-0 de 3-1 tussen de benen van Tim Howard. Manchester was terug wakker geschut en ging wederom aanvallen. Given bewees echter dat hij een doelman van topniveau was op schoten van Van Nistelrooy en Rooney. Toch moest hij zich nog een vierde keer omdraaien. Ronaldo beloonde zijn mooie prestatie met een doelpunt op aangegeven van Van Nistelrooy.