Speeldag: Kwart Finales
Stadion: St. Andrews Stadium
Liverpool hakt Birmingham in mootjes
Kristof Blomme

Liverpool heeft zich als tweede ploeg geplaatst voor de halve finales van de FA Cup. Birmingham werd vernederd door de Reds met 0-7. Maandag plaatste ook West Ham zich al.

Liverpool speelde tegen het noodlijdende Birmingham voor een plaatsje in de halve finales. De Reds lieten er geen gras over groeien en scoorden na amper één minuut. Een vrije trap van Gerrard werd door de heroptredende Sissoko tot bij Hyypia gedevieerd. De Fin liet de kans niet liggen en scoorde met het hoofd. Na vijf minuten leek Birmingham al kansloos. Crouch kon helemaal vrij inkoppen na een voorzet van Gerrard. Taylor leek de bal nog te keren, maar de bal hobbelde toch binnen. Voor de rust was ook de derde treffer nog een feit. Luis Garcia zette zich sterk door en bereikte Crouch, die zijn tweede van de avond aantekende. De lange aanvaller kon bijna een zuivere hattrick aantekenen. Zijn lage schuiver en kopbal hadden dit keer echter geen succes.

Na de rust ging Liverpool gewoon op hetzelfde elan verder. Op het uur vond Luis Garcia opnieuw kapitein Gerrard op de flank. Zijn voorzet werd door Morientes beheerst afgemaakt. Riise zorgde twintig minuten voor affluiten met een heerlijk schot voor de forfaitcijfers. Zeven minuten later werkte Tebily de bal in eigen doel voor 0-6. Het slotakkoord kwam er in de voorlaatste minuut van Cissé. Birmingham werd vernederd en kan zich nu volledig concentreren op de strijd voor het behoud in de Premier League.