mciManchester City
whuWest Ham Utd
Datum: 20/03/2006 20:05
Competitie: FA Cup
Speeldag: Kwart Finales
Stadion: City of Manchester Stadium
West Ham dicht bij finale FA Cup
Kristof Blomme
| 0 reacties
West Ham dicht bij finale FA Cup
Foto: © SC

West Ham heeft als eerste de halve finales van de FA Cup bereikt. Manchester City werd verslagen met 1-2. Ashton zorgde voor beide goals. De aansluitingstreffer van Musampa kwam te laat. 

Manchester City begon zwaar gehandicapt aan de partij. De tweede ploeg uit Manchester moest het doen zonder Samaras, Sinclair, Cole, Sibierski en Reina. Toch waren de beste kansen in de beginfase voor City. Na amper één minuut trapte Kiki Musampa goed op doel. De schuiver van de Nederlander werd door Hislop uit zijn doel geranseld. Hij kreeg nog een tweede mogelijkheid, maar knalde die over de dwarsligger. Ook Wright-Phillips kon zich even doorzetten. Zijn schot was te zwak om Hislop te kloppen. Drie minuten voor de pauze was het echter West Ham dat scoorde. Ashton kreeg de bal van Reo-Croker. Hij liet Distin ter plaatste en schoot onhoudbaar binnen. Vlak voor de pauze bracht Jihai zijn ploeg bijna op gelijke hoogte. Zijn knappe poging werd door Konchesky van de lijn gekeerd. 

De tweede helft was pas begonnen of City moest met tien man verder. Sun Jihai kreeg rood na een vermeende elleboogstoot. Na twintig minuten leek de match beslist. Terwijl Dailly, van de Hammers, geblesseerd op de grond lag gingen beide ploegen toch lustig verder. Benayoun vond Ashton, die zijn tweede van de avond nette. Manchester legde zich nog niet neer bij het verlies. Vijf minuten voor affluiten zorgde Musampa met een heerlijke volley voor nog wat hoop. Uiteindelijk bleef de stand 1-2. West Ham plaatste zich dus als eerste voor de halve finales.