Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Old Trafford
Manchester United heeft replay nodig
Dirk Pieters

Manchester United is nog niet zeker van de volgende ronde in de FA Cup. De ploeg van coach Sir Alex Ferguson speelde 1-1 gelijk tegen Reading, waardoor een replay noodzakelijk is.

De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd met enkele kleine kansjes, maar een doelpunt zat er nog niet in. Reading speelde goed mee, maar ook zij konden de netten niet doen trillen. Pas in de 45ste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Michael Carrick schoot op aangeven van Cristiano Ronaldo de 1-0 tegen de touwen.

Na de pauze ging Reading echter met succes op zoek naar de gelijkmaker. Brynjar Gunnarsson kopte in de 66e minuut een corner van John Oster achter United-goalie Thomas Kuszczak en bracht zijn ploeg daarmee naast Man Utd.

In de laatste tien minuten gingen de manschappen van manager Sir Alex Ferguson nog voluit op zoek naar de winnende treffer. Louis Saha en Henrik Larsson kregen nog twee goede kansen, maar Reading-goalie Adam Federici liet zich niet meer passeren. [VI]