Competitie: FA Cup
Speeldag: 1/8 Finales
Man City telt Preston uit in slotfase
Kevin Vanbuggenhout

Voor een stunt in de achtste finales van de FA Cup hadden velen getipt op Preston North End. Het topteam uit de Championship kreeg de buren van Manchester City over de vloer. Voor Manchester City was Emile Mpenza nog niet speelgerechtigd.

Bij de eerste de beste gelegenheid kwam Preston op voorsprong. Op een hoekschop werd een kopbal van Ricketts gered door Weaver en Nugent trapte de rebound van dichtbij binnen. City trachtte meteen te reageren. Een schot van Samaras werd geparreerd door Lonergan. Halverwege kreeg Preston de kans op de 2-0. Ricketts ging alleen op doel af, zijn schot werd gestopt door Weaver. Pugh kon ook nog schieten, maar zijn poging ging over. Tien minuten voor de pauze kwam Man City op gelijke hoogte. De bal werd ingespeeld op Corradi die knap in de draai op doel schoot. Zijn schot strandde echter op de paal. De bal kwam dan bij Ball die via de linkerpaal binnenschoot. Preston zag Ricketts geblesseerd uitvallen. Hij werd vervangen door Agyemang. Beide ploegen kregen nog elk één goede kans in blessuretijd. Na een één-twee met Barton probeerde Trabelsi te scoren met een plaatsbal. Lonergan tipte de bal nog over. Diep in blessuretijd kopte Nugent een hoekschop over.

Na een al bij al evenwichtige en open eerste helft stond het dus 1-1. In de tweede helft waren er niet zoveel kansen. Corradi trapte de eerste mogelijkheid na rust naast. Preston dreigde op vrije trap, de kopbal van McKenna viel naast. Ook de tweede helft verliep gelijkopgaand, al kwam Man City wel aan de betere mogelijkheden. Zes minuten voor tijd kopte Corradi een verre inworp van Ball door. Samaras werkte de bal in de draai over de lijn. Ireland besliste de wedstrijd helemaal in de laatste minuut met een knap schot in de rechterbenedenhoek.

Preston North End droop af na een verdienstelijke wedstrijd. Preston verdiende misschien wel een replay, maar kwam in de tweede helft nauwelijks meer aan kansen. Manchester City nekte Preston met twee doelpunten in de laatste tien minuten. Door de overwinning in deze bekerderby is Manchester City verzekerd van een plaats in de kwartfinales van de FA Cup.