Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: White Hart Lane
Chelsea wint bij Tottenham en stoot door
Kristof Blomme

Chelsea heeft zich geplaatst voor de halve finales van de FA-cup. Het won de replay bij Tottenham met 1-2. In de volgende ronde neemt Chelsea het op tegen Blackburn.

In de eerste periode waren beide ploegen aanvallend onmondig. Er vielen bijgevolg weinig kansen te noteren. Ballack trapte van net buiten het strafschopgebied, maar zijn schot vloog net naast. Ook Wright-Phillips probeerde vanop afstand. De jonge Engelsman mikte net over de kooi van nationale doelman Robinson

De tweede helft was aangenamer om volgen. De thuisploeg schoot goed uit de startblokken en kwam Cech meteen bedreigen. Na een hoekschop trapte Chimbonda meteen op doel, maar de Tsjechische goalie ging goed plat. Ook een schot van Malbranque vormde geen probleem voor de doelman van Chelsea. Aan de overkant was de eerste kans meteen raak. Shevchenko werd weggestuurd en kapte zijn rechtstreekse tegenstander mooi uit. Hij trapte het leer vervolgens vanuit een vrij scherpe hoek prachtig met links binnen. Even later legde Drogba een lange bal van Cole met de borst af. Wright-Phillips pakte de bal in één tijd op de slof en meteen was Robinson een tweede keer verslagen. Tottenham had het moeilijk om terug in de partij te komen. Tien minuten voor het einde werd Berbatov toch vrijgespeeld in het strafschopgebied. Carvalho ging in de fout en Keane trapte de elfmeter feilloos binnen. In de slotfase pompten de Spurs nog wat ballen in het strafschopgebied, maar Terry en Drogba kopten alles weg. In de volgende ronde ontmoet Chelsea Blackburn.