totTottenham
cheChelsea
Datum: 19/03/2007 21:05
Competitie: FA Cup
Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: White Hart Lane
Londense clash voor ticket halve finale
Luc Goderis
| 0 reacties
Londense clash voor ticket halve finale
Foto: © SC

De Londense rivalen Tottenham en Chelsea ontmoeten elkaar vanavond opnieuw tijdens de replay van de kwartfinale van de FA Cup.  Vorige week hielden beide teams elkaar op Stamford Bridge met 3-3 perfect in evenwicht zodat het ticket voor een plaatsje in de halve finale vanavond op White Hart Lane verdiend moet worden.
 
José Mourinho kan opnieuw rekenen op de diensten van Michael Essien en Mikel Jon Obi.  Essien liep een lichte knieblessure op, maar is opnieuw fit.  Mikel komt terug uit schorsing.
 
Dimitar Berbatov, Robbie Keane en Aaron Lennon kregen afgelopen weekend allen wat rust gegund van manager Martin Jol, maar moeten vanavond allen opnieuw aan de bak.
 
Beide teams spelen de laatste weken op hoog niveau.  De Spurs zitten op één maand tijd aan een serie van acht wedstrijden zonder nederlaag en scoorden daarin maar liefst 26 keer.  Chelsea won de laatste zes competitiewedstrijden en hield daarin telkens de nul.  Tussendoor sleepten ze de League Cup in hun graf en knikkerden ze Porto uit de Champions League.
 
Dit seizoen ontmoetten beide teams elkaar al eens in competitieverband op White Hart Lane.  Claude Makelélé bracht de Blues al na een kwartier op 0-1, maar Michael Dawson zorgde nog voor de rust voor de gelijkmaker.  Net na de pauze bezegelde Aaron Lennon het lot van de regerende landskampioen.  2-1.

De winnaar neemt het op 14 april in de halve finale op tegen Blackburn Rovers.

Meer nieuws