Speeldag: Kwart Finales
Stadion: Ewood Park
Blackburn klopt onmondig City in FA Cup
Kevin Vanbuggenhout

De kwartfinales van de FA Cup werden dit weekend afgewerkt. Ploeg in vorm Blackburn rook zijn kans om voor de tweede keer in drie jaar de halve finales te halen. Man City bevond zich in de Premier League in degradatiezorgen en hoopte dat de kwartfinale in de beker tegen Blackburn een keerpunt zou betekenen. Emile Mpenza zat bij City tegen de verwachtingen in op de bank.

Manchester City begon ook het best aan de wedstrijd. Kansen creĆ«ren was er voor de Citizens echter niet bij. Het was Blackburn dat na 25 minuten de eerste kans uit de wedstrijd versierde. Derbyshire kopte een voorzet van Bentley over. Enkele minuten later stond Blackburn toch op 1-0. De verdediging van City kon een voorzet van Warnock niet wegwerken en Mokoena schoot binnen. Plots zag de situatie er voor Blackburn veel beter uit en liet Manchester City een gelaten indruk. McCarthy stak de bal in doel, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. 1-0 voor Blackburn na een magere eerste helft.

De Rovers kwamen in de tweede helft dicht bij een dubbele voorsprong. De stifter van Bentley strandde op de lat. Man City probeerde wel voor wat meer druk te zorgen. Ireland legde terug naar Corradi die naast trapte. Man City kwam niet verder dan wat steriele druk. In de hele wedstrijd kon City eigenlijk geen enkele open kans creĆ«ren. Toch leek Blackburn het nog moeilijk te krijgen toen doelpuntenmaker Mokoena met een tweede gele kaart van het veld gestuurd werd. Maar ook in de laatste twintig minuten van de wedstrijd kampte City met een gebrek aan creativiteit. In blessuretijd telde Blackburn Manchester City helemaal uit. Peter zette voor van op de linkerflank en Derbyshire schoot binnen: 2-0.

Blackburn behaalde een al bij al simpele zege. Ondanks de numerieke minderheid in de laatste twintig minuten kwam de thuisploeg nooit echt in de problemen. Blackburn won dit seizoen al drie keer van Manchester City. De talrijk meegereisde supporters van Man City konden weer niet tevreden zijn over de prestaties van de City-spelers. Alle supporters van Man City zijn ondertussen ook alle vertrouwen in Stuart Pearce, de onder druk staande manager van City, verloren.