Rovers en City zondag in kwartfinale

Luc Goderis
| 0 reacties
Rovers en City zondag in kwartfinale
Foto: © SC

Blackburn-manager Mark Hughes kijkt vol vertrouwen uit naar de kwartfinale van de Engelse FA Cup tegen Manchester City van komende zondag.  Naar eigen zeggen speelt zijn team op het moment op zeer hoog niveau en daar getuigen de recentste wedstrijden van.  "Tijdens de afgelopen week wonnen we de derby in Bolton, domineerden we Portsmouth en knikkerden we Arsenal uit de beker", aldus Sparky.
 
Het draait inderdaad opnieuw lekker op Ewood Park.  De club uit Lancashire kent traditioneel een sterk seizoenseinde en met slechts één tegendoelpunt uit de laatste vijf wedstrijden bevestigen de blauwwitten dit opnieuw.  De tegenstanders waren nochtans niet van de poes, maar noch Bayer Leverkusen, Portsmouth en Arsenal (tot tweemaal toe) vonden tegen de Rovers de weg naar de netten.
 
Tegenstander Stuart Pearce gelooft natuurlijk ook in de kansen van zijn team, maar hekelt toch de magere resultaten van zijn aanvallers.  Nadat zijn goalgetters slechts twintig doelpunten lukten uit zevenentwintig wedstrijden ziet Psycho zijn team pas op zeventiende plaats in de Premier League staan.
 
Zondag staan beide teams reeds voor de derde keer dit seizoen tegenover elkaar en telkens haalden de Rovers het.  Op Ewood Park haalden ze het met 4-2 en in Manchester werd het 0-3. 
Bij Blackburn zijn, naast de langdurig geblesseerden Steven Reid, André Ooijer en Robbie Savage, de geschorste David Dunn en de geblesseerde Andy Todd er alvast niet bij.  Shabani Nonda zit na een griepje opnieuw in de kern.
 
Emile Mpenza zou wel eens in de basis kunnen starten voor City.  Georgios Samaras en Bernardo Corradi bakten er immers bitter weinig van tegen Wigan.  Darius Vassell en ex-Rover Paul Dickov zijn na lichte blessures terug beschikbaar en leunen opnieuw dicht tegen een plaatsje in de kern aan.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties