Speeldag: 1/8 Finales
Man United stoot vlot door in FA Cup
Philippe Crols

Manchester United heeft zich vlot geplaatst voor de kwartfinale van de FA Cup. De Engelse landskampioen klopte tweedeklasser Derby County. Eerder schakelde United datzelfde Derby ook al uit in de League Cup.

Derby begon vol goede moed aan de bekerwedstrijd tegen Manchester United, maar het klasseverschil werd al snel duidelijk. Darren Fletcher en Ji-Sung Park probeerden de bezoekers een snelle voorsprong te bezorgen, maar waren niet trefzeker. Na een halfuur klom de landskampioen toch op voorsprong. De Portugees Nani (foto) knalde met rechts binnen. Wat later leek United op 0-2 te komen, maar het doelpunt van Cristiano Ronaldo werd afgekeurd. Net voor rust was het wel prijs voor de troepen van Sir Alex Ferguson. Darron Gibson knalde de bal van buiten de rechthoek in doel.

Meteen na de pauze was de wedstrijd helemaal gespeeld. Ronaldo kopte na 48 minuten de 0-3 tegen de touwen. Derby spartelde nog een beetje tegen en lukte via Miles Addison een eerredder. Het slotwoord was nog voor Danny Wellbeck. Hij legde de 1-4-eindstand vast.