eveEverton
astAston Villa
1-0
1-1
8' James Milner (pen)
Jeroen Pyl

Marouane Fellaini mag zich met Everton opmaken voor de kwartfinales van de FA Cup. In een aangename wedstrijd schakelde Everton verdiend Aston Villa uit: 3-1. Rode Duivel Fellaini moest van in de tribunes toekijken met een rugblessure.

Everton schoot furieus uit de startblokken. Na amper vier minuten zette de 17-jarige Rodwell de thuisploeg al op het goede pad. Petrov kon weliswaar nog de eerste poging van Cahill (foto) uit een hoekschop van de lijn wegwerken, maar de rebound van Rodwell was er te veel aan. Drie minuten later stond de gelijkmaker al op het bord nadat Milner een strafschop verzilverde na een fout van Hibbert op Agbonlahor.

Everton ging ijverig op zoek naar de tweede treffer en kreeg een uitgelezen mogelijkheid toen Sidwell Anichebe in de rechthoek omver liep. Een koud kunstje voor Arteta die de elfmeter feilloos binnenschoot. Beide ploegen zaten in de tweede helft, die heel wat minder beklijvend was, door hun beste krachten heen. Villa kreeg nog enkele goede kansen op de gelijkmaker maar miste keer op keer. Het was uiteindelijk de Australiër Tim Cahill die na een sterke partij de kwalificatie veilig stelde door de 3-1 eindstand tegen de netten te jagen.