Competitie: FA Cup
Speeldag: Ronde 3
Aston Villa moeizaam voorbij vierdeklasser
Kevin Vanbuggenhout

Ook op zondag worden er wedstrijden gespeeld in de derde ronde van de FA Cup. Aston Villa ging op bezoek bij derdeklasser Gillingham en had een late strafschop nodig om de overwinning te bewerkstelligen: 1-2.

Het eerste gevaar leverde meteen een doelpunt op. De jarige James Milner maakte zijn eerste doelpunt voor Aston Villa en bezorgde de bezoekers een vroege 0-1 voorsprong. Gillingham had een goede reactie in huis en zette Villa geregeld onder druk. Aston Villa begaf niet en kon in het slot van de eerste helft een stuk beter controleren. Vijf minuten voor de rust had de vierde uit de Premier League zelfs een uitgelezen kans om op 0-2 te komen. Milner kreeg ruimte om voor te zetten en bereikte de vrijstaande Delfouneso. De youngster trapte in één tijd over.

Net als in de eerste helft werd er na de koffiepauze gescoord vlak voor het einde van het eerste kwartier. Ditmaal vond Gillingham de weg naar de netten. Knight kon Jackson niet volgen en laatstgenoemde schoot via de paal binnen: 1-1. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, tot elf minuten voor tijd. Ashley Young ging makkelijk liggen, maar scheidsrechter Stroud kende Aston Villa wel een strafschop toe. Milner zette de strafschop om en met zijn tweede doelpunt beëindigde hij het bekeravontuur van vierdeklasser Gillingham.