souSouthampton
munManchester United
Datum: 04/01/2009 17:00
Competitie: FA Cup
Speeldag: Ronde 3
Man Utd walst voorbij Southampton
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Man Utd walst voorbij Southampton

Tweedeklasser Southampton dacht zijn bekerstunt van 1976 tegen Manchester United te herhalen, maar dat draaide enigszins anders uit. Man Utd won makkelijk op St. Mary's met 0-3 en plaatste zich voor de vierde ronde van de FA Cup.

Southampton begon redelijk goed aan de partij, maar het duurde toch niet lang eer Manchester United het heft in handen nam. Na twintig minuten nam Manchester de leiding. Door een foutje achterin bij The Saints kwam Anderson bij de bal. Zijn schicht werd knap over doel getipt door Davis. Uit de daaropvolgende hoekschop werd wel gescoord. Een kopbal van de vrijstaande O'Shea werd gered door Davis, maar Welbeck kopte de rebound binnen. Van danaf was het éénrichtingsvoetbal. Het werd voor Southampton nog moeilijker toen Paterson rood kreeg voor een smerige overtreding op Vidic. Op slag van rust werd het ei zo na 0-2. Nani zette laag voor, Welbeck vond Davis en de paal op zijn weg.

Dat tweede doelpunt kwam er in het begin van de tweede helft wel, zij het met een beetje hulp van de arbitrage. Nani zette zich achter de bal voor een vrije trap. McGoldrick maakte deel uit van de Southampton-muur en sprong met zijn armen omhoog, maar raakte de bal vooral met zijn hoofd. Scheidsrechter Riley had dat anders gezien en floot strafschop. Nani liet de kans niet liggen en zorgde voor de 0-2 tussenstand. De thuisploeg was even later behoorlijk dicht bij de aansluitingstreffer. O'Shea liet zich van de bal zetten door Ryan Smith. Hij kwam naar binnen en dolde met Evans. Smith deed alles perfect, behalve de afwerking. Hij plaatste de bal immers naast doel. Voor het overige had Southampton weinig in de pap te brokken. Man United domineerde rustig verder. Nani trapte op acrobatische wijze tegen de paal. Tien minuten voor het einde was de te verwachten 0-3 een feit. De ingevallen Rooney had veel ruimte en stak de bal voor doel. De vrijstaande Gibson mocht binnenschieten.

Manchester United had weinig moeite met tweedeklasser Southampton en won met 0-3. In de volgende ronde van de FA Cup neemt Man Utd het op tegen Tottenham.

FA Cup